Metaller og legering

Hvad bruger man metaller til?

Metaller bliver brugt til mange forskellige ting. Det bliver brugt i alt fra små knapper og nåle til broer, biler og store maskiner. Man kan genbruge metaller ved at smelte dem, dog skal det indsamles rigtigt. Det er vigtigt at vide hvilke metaller man bruger til hvad. F.eks. er jern et slidstærkt materiale, som kan tåle lidt af hvert. Togskinner er ofte lavet ud af jern. Hvis du f.eks. skal lave motorer eller komfurer er det vigtigt at bruge metaller der kan tåle høj varme, så de ikke smelter. Metaller har evnen til at kunne lede strøm, derfor er der altid metaller i ledninger. Det kan være alt fra lys, opvarmning, tv mm. Derudover er alle metaller varmeledende i en vis grad. Alt i alt har metaller rigtig mange egenskaber, som kan bruges på forskellige måder. Både alene som metal og som en sammensmeltning af flere metaller, også kaldet legering.
Metal

Hvad er legering?

Legering er når du blander to grundstoffer, hvor det ene skal være et metal. Hensigten er at opnå en konkret effekt, som du ikke kan få alene fra grundstofferne. Ved at legere kan du f.eks. ændre hårheden, smeltepunktet og styrken. Man legerer f.eks. kobber og zink for at få messing. Messing giver et flot udseende samtidig med at det er hårdfør.
legering

Hvor køber man metaller?

Du kan købe metaller og legeringer på forskellige sider på nettet. Husk dog at stille dig kritisk til den side du køber fra, da det er vigtigt at du får et rent produkt. På den måde kan du få et holdbart resultat, hvad end du skal lave en vandhane, et håndtag eller et smykke.

Hvis du mangler metaller kan du få leveret dem her. Her kan du også få endnu mere viden, omkring lige præcis hvilket metal du skal bruge.

Indhent et tilbud