Hvad laver en elektriker?

“En elektriker er en håndværker der installerer og reparerer elektriske indretninger”

Hvad kan en elektriker hjælpe med?

En elektriker, som servicerer og rådgiver i forbindelse med el-installationer. En serviceelektriker er en, der kommer ud til virksomheder og private forbruger, hvis der er problemer med el-installationer. De kan løse adskillige opgaver i forhold til serviceopgaver, og rådgive kunderne omkring de bedste samt billigste elektriske løsninger. De arbejder derudover med at installere og reparere alle former for anlæg.  

En elektriker har hænderne skruet rigtigt på, og skal kunne varetage både store og små opgaver.

Konkrete eksempler på arbejdsopgaver for en elektriker kan være:

  • Arbejde med energikilder som vind og sol
  • Opstille ladestandere til el-biler
  • Styre og designe lys f.eks. LED-lys og strømspareskinner
  • Installere og konfiguere af avancerede it- og alarmsystemer
  • Servicere og vedligeholde automatiske anlæg samt robotter
  • Servicere eller vedligeholde havvindmøller og andre offshore installationer
  • Opstille antenner på byens tage, trække fiber og konfigurere hotspots
  • Dokumentere ens arbejde og sikre, at alle installationer lever op til lovgivningen
Elektriker
Eltavle og elektriker

Hvordan vælger jeg den rigtige elektriker?

Hvis du står med en opgaver og har brug for en elektriker, er det en god idé at lave en grundig forventningsafstemning. 

En sund transparenthed, sikrer dig en forståelse for det arbejde en elektriker  udfører, samt en garanti for at du får udført det arbejde du betaler for. Kommunikation er derfor nøgleordet for et godt samarbejde – så vær ikke bange for at spørge en gang for meget omkring dine bekymringer, og stol på din mavefornemmelse i den indledende kontakt. 

Om du leder efter en elektriker i København, Aalborg, Odense eller et fjerde sted i landet, så er der stort udbud af elektrikere på nettet. Det betyder, at du har lov til at være selektiv i din søgning, og vi anbefaler at du henter minimum 3 forskellige tilbud ind, før du tager en beslutning omkring en elektriker.

Hvad koster en elektriker?

Prisen for en elektriker kan varier i stort spænd. En dyr elektriker er ikke nødvendigvis lig med det bedste resultat. Derved understreges vigtigheden af at have en sund dialog og forventningsafstemning, inden at en pris fastlægges og arbejdet påbegyndes. Ved nogle elektrikere er prisen opgjort i antal timer, hos andre opgøres der en fast pris for hele projektet. 

Den gennemsnitlige timepris for en elektriker ligger på 400-500 DKK inkl. moms. Dog vil mange elektrikere variere i pris som mange andre erhvervsvirksomheder, derfor kan det være en god idé, at hente nogle forskellige uforpligtende tilbud hjem, så du kan regne på, om det tilbudte stykke arbejde passer ind i dine behov og i din økonomi. Læs mere her

Indhent et tilbud