Forlæng levetiden på dit tag med en tagrenovering

Hvornår er der behov for en tagrenovering?

udskiftning af tag

Er dit tag gammelt og slidt? Måske er der ødelagte tegl og andre slitager. Dette er typiske tegn på at der er behov for en tagrenovering. Holdbarheden på taget varierer alt efter, hvilken type tag der er tale om. Vejr, vind og solens UV-stråler har samtidig også stor indflydelse på tagets levetid. Med en tagrenovering kan du forvente at forlænge holdbarheden på taget med op til 15-20 år.

Du skal bl.a. være opmærksom på om taget på eternittage har mistet sin farve, eller om nogle plader er knækket. Ved tegltage kan der være nedblæste tegl eller andre utætheder.

En god tommelfingerregel er, hvis taget er mere end 20 år gammelt. Efter de 20 år, anbefales det at du med jævne mellemrum får beset dit tag, af en professionel fagmand.

Hvad koster en tagrenovering?

Du står måske med valget om at få lagt et helt nyt tag, eller få foretaget en tagrenovering. Her spiller prisen selvfølgelig en rolle, men andre faktorer skal også tages i betragtning. 

Hvad der bedst kan svare sig, afhænger bl.a. af hvor slidt taget er, samt hvilken type tag du har. En tagrenovering koster som regel kun 30% af prisen på et nyt tag, men i nogle tilfælde kan taget være så slidt, at der er behov for et helt nyt tag. 

Prisen på en tagrenovering varierer som regel mellem 10.000-50.000 kr. Den bliver i høj grad påvirket af, hvilken type tag det er, samt hvor stort dit tag er. I de fleste tilfælde kan det bedre betale sig at få foretaget en tagrenovering. 

Vi anbefaler at du får hjælp af en professionel fagmand. Her kan vi anbefale Tømrerfirmaet Magnus R. Møller.

nyt-tag (2)

Hvordan bliver en tagrenovering foretaget?

Som regel foregår en tagrenovering ved først at få renset taget for urenheder. Herefter vil der som regel fjernes mos og alger. Hvis taget er beskadiget, skal dele af taget udskiftes. Er undertaget også beskadiget, skal dette også udskiftes. Til sidst vil taget som regel blive malet, afhængig af hvilken type tag du har. Hvis der er behov for en efterisolering, vil dette også blive foretaget. 

Dette er blot et eksempel på hvordan en tagrenovering kan foregå. Det er forskelligt fra projekt til projekt. 

Indhent et tilbud