Entreprise betyder sikkerhed

Der kan være mange bekymringer ved et byggeprojekt. Derfor kan et tilvalg af entreprise sikre dig en mere overskuelig proces.

Hvad er entreprise?

Entreprise er en overordnet aftale mellem bygherre og håndværker – og til en aftalt pris.

Det vil sige, at når du vælger en håndværker eller håndværkerfirma til dit byggeprojekt, vil der blive lavet en aftale, som fører til en kontrakt omkring det ønskede arbejde. Ud fra aftalen mellem bygherren, dig, og håndværkeren, vil der blive fastlagt en pris ud fra aftalen som I indgår. 

Hvis du tænker at påbegynde et byggeprojekt, er det en ekstra tryghed, når man snakker entreprise. Det sikrer at aftalen sikrer en klarhed over alles pligter, forventninger og rettigheder. Det sikrer også dig, som bygherren, at du kan have ro i maven, fordi aftalen er helt igennem klarlagt for alle parter.

Entreprise er altså en forsikring om en fast aftale og til en fast pris.

Entrepriseret

Hvilke entrepriser findes der?

Der findes flere forskellige former for entreprise, men de mest almindelige er fagentreprise, hovedentreprise og totalentreprise. Forskellen ligger i bund og grund i, hvem der er ansvarlige for hvilke områder.

Fagentreprise er entrepriseformen, hvor bygherren bliver overladt mest kontrol og dermed styringen af projektet. Det vil sige, at du selv står for at indhente tilbud på håndværkere, udarbejdelse af kontrakt, styrer tegninger og projekteringen. Fagentreprise er for dig, som ønsker fuld indflydelse på byggeprojektet, og som har overskud og tid til at være ene ansvarlig. Fagentreprise bliver normalt kun anvendt på mindre projekter, da det er et kæmpe arbejde at stå med alle opgaverne alene.

Hovedentreprise er et slags mellemstadie mellem fagentreprise og totalentreprise. Det er den mest anvendte entreprise når det kommer til privat byggeri. Du har, som bygherren, til ansvar at indhente godkendelser og projekt materiale. Ved hoved entreprise, vil der være en hovedentreprenør, som har rolle i at stå i spidsen for byggeprojektet, og dermed ansvarlig for at byggeriet udføres til tiden. Fordelene ved hovedentreprise er at du kan afgive store dele af projektet til entreprenøren.

Totalentreprise, er den entreprise hvor du som bygherre, overlader alt til hovedentreprenøren. Total entreprise anvendes ofte til større byggeprojekter, renoveringer og tilbygninger. Så ansvaret for hele byggeprocessen er på entreprenørens skuldre, og du skal i princippet bare skrive under på en kontrakt. Det kan være en stor fordel at vælge totalentreprise til dit byggeri, bare husk at have dine ønsker for byggeriet helt klarlagt og forventningsafstemt inden byggeriet går i gang. 

Entreprise håndværker

Hvorfor er entreprise vigtigt for mig?

Det er vigtigt at forstå hvad entreprise betyder og har af effekt på dit byggeprojekt. Ud fra hvor meget ansvar du ønsker for byggeprojektet, så er det altafgørende hvilken entreprise form du går med. 

Fordelen ved at vælge entreprise til i stedet for fra, er, at pris og aftale er fastlagt fra starten af. Du slipper for at bekymre dig om et timeantal der vokser og vokser, og en timepris følger med – du sikrer med andre ord dit byggeprojekt, og tager kontrol over dine ønsker, dit budget og din tid. 

Så, når du står som erhvervsejer, og har brug for en ydelse, kan entreprise være valget for dig – da du kan være med til at bestemme hvordan og hvorledes arbejdet skal foregår. Så, har du brug for stadig at kunne arbejde under en eventuel renovering, så anbefaler vi, at du kigger i retningen af erhvervshåndværkere som tilbyder entreprise. Entreprise er altså for dig, der ønsker at give en del af arbejdet videre til professionelle håndværkere. Alt efter hvad opgaver du har brug for hjælp til, kan de forskellige former for entreprise give forskellige løsninger. 

Vigtigt er det, at du mærker efter om det er et rigtigt match for dig og din erhvervsejendom, så et godt råd er at indhente flere tilbud fra forskellige erhvervshåndværkere, så du kan tage det helt rigtige valg. 

Læs mere om de forskellige håndværk

Mandskabsudlejning og multiservice

Hvordan fungerer mandskabsudlejning? Mandskabsudlejning er en service, hvor virksomheder kan leje kvalificeret arbejdskraft til midlertidige opgaver eller projekter. Processen med mandskabsudlejning indebærer typisk, at virksomheden kontakter

Læs mere »
Olieskift

Olieskift

Sådan skfiter du olie: God tips til olieskift Forestil dig, at motoren på din bil kører ujævnt; det kan være et tegn på, at det er

Læs mere »
Flake gulv

Designgulv

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud

Læs mere »